Nunad's Official Belog
Eid Mubarak 1433M
Monday, 15 October 2012 0 CuteStalker
ASSALAMUALAIKUM 

Hye uolls . Lamanya tak update blog . Aku sangat malas , aku tengok orang lain update sehari satu post . Kenapa aku tak boleh ? *tertanta tanya* Memang sekarang aku tengah cuba merajinkan diri macam orang lain , aktif di blogger . Harhar . Okay berbalik pada title di atas . Nak tahu kisah raya aku tahun nie acano ? Jum scroll bawah .

Kalau tak silap aku semua orang dah ceghita pasal raya mereka kan . Aku jah belom lagi . hewhew . Bukan apa , raya sebulan right ? so aku nak tunggu aa bagi habis raya dulu baru aku nak story mory kat uolls . Nampak tak betapa panjangnya entry aku yang ini ? nampak tak nampak tak ? *jawab cepat* Kalau rasa malas nak baca , korang boleh blah terus dari blog nie *kasar benau* hikhik . Raya tahun nie bagi aku biasabiasa ja . Macam biasalah sehari sebelom nak raya sepupu belah mak balik aa , buka puasa reramai , memang makan besar last puasa . Tiaptiap tahun macam tu . Malam raya pasang langsir samasama , panjat sana sini . hakhak . Yang ini best :) 

Keesokkan harinya *pagi raya* fuhh eksaited pakai baju raya , siap lawa lawa then pegy semayang raya , setiap tahun family aku ada tema , macam tahun nie tema baju raya warna *grey* Lepas semayang raya tu tolong aa mana yang patut . Keeksaitedan tak payah cakap la kan , dalam fikiran fikir amin nak datang rumah ja , aku buat kek coklat dekat dia , amin suka kek coklat so aku buat kek coklat tu dengan penuh rasa kasih sayang *over gila* Bhahahahaha :D 

Aku text dia suruh datang rumah then dia reply *Tengok dulu kalau sempat , I nak pegy Alor Staq* aku tanya *Nak pegy Alor Staq buat apa ? Pegy rumah awek ka ?* dia jawab *Yap* -_- Phewwwww korang boleh rasa tak macam mana aku rasa tyme tu ? Ya Allah sedih gila , terus meleleh air mata aku . Selama aku membesar nie , yang tu first time hari raya aku menangis :( Bayangkan aaa , 2 tahun raya dengan dia , happy gilagila tapi raya tahun nie dia raya dengan orang lain . Tipu kalau korang cakap korang tak sedih kan . Memang terasa gila babeng kod . Raya pertama paling tak best bagi aku sebab AMIN ! Memang nampak ketara muka aku muram . Biar lah orang nak cakap aku buat terok tapi tulah hakikatnya . Sedih bukan kepalang . Masa tu aku rasa macam dah putus asa , aku pikir amin p rumah awek dia , dah jumpa mak bapak semua then macam macam terjadi . Aaaaaa aku punya pikiran dah melayang even aku tak tawu benda tu betul ke tidak . Aku cakap dekat mak yang amin pegy meraya rumah awek dia sambil mata nie berair ja , aku rasa mak faham . Mak tenangkan aku -_- Thanks mom :-) 

Raya pertama memang tak ramai yang datang , kawan2 aku masing2 buzy . Semua pegy meraya rumah adik beradik . Yang datang pun fyda, azmin, mirul, deany, farid . Hahaha memang sikit sangat tapi aku tak kisah pun :') Dalam petang sikit aku nampak wan turun dari kereta , then pegy rumah ina *sepupu aku serta jiran* siapa wan ? jengjengjeng . Setahu aku , aku tak pernah cerita kan pasal wan dalam blog aku ? Yeahhh act wan Ex's aku . Aku couple dengan dia sebelom aku couple dengan amin . hikhik . lama punya cerita . Dah jadi sejarah maybe . Tapi kami clash pun tak lost contact terus . Still contact as a friend :) Masa aku couple dengan amin tu jarang aa contact dia , gila kau nak contact , amin tembak aku dengan senapang gajah jap g -_- 

Erm dah nampak wan pegy rumah kawan dia *I mean sepupu aku* aku pun terus text ina suruh wan ke rumah aku lepas pegy rumah dia . Masa tu aku boleh dah nak senyum2 sebab eksaited nak tunjuk dekat mak . Hahaa . Mak nak sangat tengok wan sebelom nie tapi tak pernahnya sempat . Kali nie boleh tengok puaspuas . Hahaha . Okey bila wan dah duduk di meja makan , punyalah riuh rendah rumah aku sebab suara kawan2 dia yang kuat tu . Kawan2 dia duk paku aku dengan dia tapi dia tetap senyum , tak cakap banyak . Hahaha . Wan memang macam tu , dia pemalu sikit . Hah dia rasa doe kek coklat aku sampai text aku tanya tak boleh ke nak bawak balik sikit . You know what , dia cakap kek aku buat sedap *kembang sa-taman* Hahaha . Sanggup text padahal duk satu rumah ja . Korang boleh nampak tak macam mana dia punya malu ? Hahahahaha :D *gelak guling guling* Aku pun pegy la dapur masukkan kek coklat tu dalam tupperware . Mak pun sampai gelak bila aku gtawu mak yang wan nak bawak balik sikit . Hakhak . Dorang duduk rumah aku tak lama sebab masing2 ada kerja . Bila nak balik tu baru aku bagi kek tu kat dia . Lagi sekali dia kena paku dengan kawan2 . Haha . Kesian -_- Aku buat kek tu untuk amin tapi orang lain yang dapat . Langsung tak terpikir nak buat untuk wan padahal wan dah berkali kali mintak nak asa kek coklat aku . Wan kalau baca entry nie nadya mintak maaf sangat2 taw . Jangan terasa okey :') 

Hmmm bila pikir2 balik , aku nie selalu kejar benda yang tak pasti , benda yang tak mungkin berulang kembali dalam hidup aku , yang ada depan mata aku tak nampak pulak . Tak payah explain sebab aku berani jamin korang faham maksud tersirat aku :-) Eah aku rasa dah macam lari tajuk kan . HAHAHA ! Just forget about wan . Nanti kalau ada story mory pasal dia aku kongsi lagi .

Act, banyak lagi ceghita pasal raya nie , maklum lah dah raya sebulan tapi tak kan lah aku nak ceghita setiap saat setiap minit setiap hari kan . Nanti ada pulak yang menyampah and rasa nak tembak aku dengan senapang gajah . Nyenyenyenyenye *gelak trend sekarang* So aku kat sini nak upload jeala pic yang sempat la snap masa raya . Jemputlah tengok Big Family yang happy always hikhik . Mari kita scroll bawah !


 Selamat Hari Raya semorang :)
 Ini Lieyn , kawan baru kitee :D
 Comel kan ? Baju kitee lawa kan ? *perasan*
 Me with sayang
Me with second sister . I heart you 

 Family kitee memang ramai uolls . hikhik :3
 Dari Perlis , Peneng , Melaka , Johor 
 Big Family *tapi tak semua sebab ada yang belum balik kampung*
 3 Tee
 Ini adik beradik bonda kiteee tapi tak semua lah 
 Cucu cicit Tok Itam :D
 Mak Tam & Mat Tok


Mak Tam & Lisa *her daughter*






Thanks you for reading this :)




Older Post . Newer Post


// More Than Words