Nunad's Official Belog
DenaBahrin
Thursday, 25 October 2012 0 CuteStalker
ASSALAMUALAIKUM

Hye uolls . Berjumpa lagi kita di entry yang baru . Maaf ler curi masa kome kome semua untuk baca entry gua :b Aku bosan sebenarnya thats why rajin menaip sikit . Aku just nak kongsi sikit la pasal Kak Dena . Siapa Kak Dena ? Dia manusia biasa macam kita , dia just blogger terkenal . Aku adore sangat dengan Kak Dena sampai aku rajin stalk instagram , twitter , blog dia . Haa nampak tak betapa suka nyaa aku ? One day , i want dress up like her . InsyaAllah :) Aku suka dia punya dress up , cara dia , perangai dia , semualah tentang dia . Memang orang cakap kita tak boleh judge orang dari segi luaran right ? Tapi kan kalau kita tengok dari segi tingkah laku dia dalam laman sosial pun kita dah taw macam mana perangai dia . 

Alaaa amik contoh dalam twitter sudah la , kalau seseorang tu selalu sangat tweet guna perkataan kesat , mencarut bagai , haa orang dah boleh agak dia punya perangai macam mana , nak nak yang pakai tudung tweet macam tu . Apa orang pikir ? Kadang kadang kita tak berniat pun nak buat macam tu , biasalah kadang kadang kita terlalu marah , alaa aku pun biasa . Bila dah marah sangat memang tak boleh control tapi tadak la sampai mencarut . Semua orang tak perfect kan tapi bagi aku Kak Dena memang seorang perempuan yang sangat taat pada Allah , Rasul dan ibubapa :) 

For me , dia punya love story memang begitu adventure , aku tak boleh bayangkan kalau aku ditempat dia , dia seorang Kaum Hawa yang sangat kuat . Aku copy sikit dia punya love story , sila baca :)

As many of you know, It's arranged marriage and to be honest, i still wasn't sure about my feelings toward him even the night before my nikah and i was too anxious and worried that i'll never love him. i always pray to Allah that i'll love him the moment I became his wife. Really. I was afraid. Come on,  to marry someone whom you barely knew, sengih pun tak pernah, kalau jumpa pun sekali dengan family family, and you never had any feeling. i meant, deep feeling. dan tahukah anda, sebenarnya aku ada suka orang lain dan dalam erti kata lain menunggu seseorang yang aku dah lama sayang waktu aku diminta untuk berkahwin? perit yang aku lalui, Allah sahaja yang tahu.

Dan aku remaja biasa, aku fikir benda yang sama. Ini zaman moden, bukan zaman dulu, mana ada kahwin pilihan keluarga dan sebagainya. Hati aku memberontak. Hati aku sakit. Tapi aku tak sanggup hubungan dengan keluarga terutamanya mak abah renggang sebab aku memang sangat rapat dan manja dengan diorang. Mungkin aku boleh je nak buat pilihan sendiri. Tapi mungkin jangka masa kejap je aku gembira, lepastu? berkat ibu bapa? orang orang yang aku sayang tak gembira, macam mana aku nak gembira? Dilema. Apa yang aku nak. Apa yang buatkan orang lain gembira.  Beberapa bulan aku lalui waktu yang aku rasa, zaman kejatuhan. Memang nafsu kata ,tak larat hidup dah. Tak larat nak terima semua ni, dengan ada suara suara yang bisik, '' kalau kitorang, kitorang dah lama lari dari rumah." Tak, Aku dibesarkan keluarga yang sempurna bagi aku. Aku Muslim. Aku tak boleh jadi bodoh.


Ya ,memang lamaran dia diterima lepas aku solat istikharah. Memang aku terima sebenarnya demi mak abah. Tapi Allah itu maha besar, maha berkuasa, maha 'cinta'. Mungkin itu yang terbaik. Berkat doa ibu bapa, keluarga kawan kawan & orang ramai, dan aku yakin dengan suara hati, dengan gerak hati Allah kurniakan.

Bercinta selepas kahwin must be much more awesome and full with barakah right ? Kalau aku jadi dia pun , aku akan buat perkara yang sama . Jodoh pertemuan ditangan Tuhan . Bak kata Kak Dena " If you love someone, protect the ' love ' . Protect the sweetness. If I could ever convince people how amazing it is to actually ' bercinta bagai nak rak ' after married. It would be nice. I swear to Allah, Girls, protect your dignity, your heart and guys, please protect the girl you love. Please save your love story. Choose someone to marry, not someone for you to only walk around and be happy . If the ' Love ' makes you become worse. Let it go. it's hard. Allah knows and He will replace someone better for you. If the Love makes your relationship with family or beloved people worse, turn to Allah for decision, Allah knows the best. If you're in dilemma what you want and what make things better. Have faith in Allah, He knows what you've done.He knows what you've sacrificed. Dan, cinta itu memang perlukan pengorbanan and one thing about this is that, Allah saves my heart for someone who deserves it. Allah saves me from facing another heartbroken and that's wonderful because I just can't bear with another heartbroken. Allah is Ar-Rahman & Ar-Rahim. I'm ordinary. I'm not perfect. Proudly to say, I'm 20 and I'm married. Responsibilities increased but ' LOVING ' ITSELF IS ' RESPONSIBILTY ' .


And to my future husband , I want you pruposed me like this ! Hehe :)








She's already pregnant 6 month




Thanks you for reading this :)




Older Post . Newer Post


// More Than Words