Nunad's Official Belog
Hati Seorang Perempuan
Thursday, 19 April 2012 0 CuteStalker
pernah tak gf kau merajuk sebab kau tak balas msg / tak angkat kol dia ?
pernah tak gf kau merajuk sebab kau tak pernah nak post something kat wall fb dia padahal kat fb perempuan lain macam2 kau post ?
pernah tak gf kau merajuk sebab kau dah tak wish " gud nite baby cayang " macam waktu kau dan dia mula kapel dulu2 ?
pernah tak gf kau kata " awak dah lain sekarang , tak macam yang saya kenal dulu " / ayat lain yang semaksud dengannya ?
pernah tak alami benda ni ? aku jamin ada lelaki atau perempuan pernah cakap macam ni dekat bf korang , dan yang lelaki pernah dikata begini oleh gf korang .
  
guys!
perempuan cakap benda2 macam ni sebab satu ja. dia rasa yang kau dah tak caring / ambil berat dekat dia dah . itu ja . then , bila dia dah start rasa macam 2 , dia akan develop lagi satu perasaan , dimana dia akan mula rasa yang kau dah tak sayang dia macam dulu2 . perempuan ni sebernanya simple ja . tapi cara lelaki yang membuatkan si perempuan jadi kompleks dan bertambah rumit . 

cuba kau imbas kembali sewaktu kau mula2 nak tackle gf kau . macam2 msg kau hantar kat dia . yang jiwang karat , yang lentok2 , yang manja2 , yang caring2 . siap dedicate lagu lagi untuk " bakal gf " kau tu . yelaaa , nak mengorat kan mestilah kena bagi yang hardcore punya . barulah " bakal gf " kau akan cair . yee dak ?

then , bila kau dah dapat tackle gf kau tu dan usia hubungan korang sudah mencecah hampir setahun . everything will be different . yang si lelaki akan kata :

" tak kan semua benda nak kena bagitaw ? macam budak2 la you nie ... !! " 

" cuba la jadi matang sikit , tak kan 24 jam nak kena msg kot ?? "
" Eeeee ... jiwang la you nie .."

dan macam2 lagi ayat yang tak tercapai dek akal si perempuan ni . bila kau dah start cakap macam ni , sudah tentulah kau punya gf akan cakap macam yang aku cakap kat atas tadi .

" you dah lain , you bukan lagi yang i kenal dulu "

" you dah tak sayang kat i kan ?? "
 
dan wahai lelaki , kau jangan nak melenting tak tentu pasal hanya disebabkan ayat2 kebudak2kan dari kaum perempuan nie . perempuan ada sebab yang tersendiri kenapa dia boleh bertindak macam nie .

bagi aku , semuanya bermula dari saat kau tackle gf kau . kalau kau tak buat perangai sooooo caringggg kau dekat dia waktu mula2 dulu , si perempuan tak akan ungkit benda2 macam ni . sebab perempuan sangat alert dengan perubahan . senang ja sebernanya nak elak semua ni " just be youself " start kau tackle dia sampai lah bila2 okay . 

maksud aku ...
yang sebernanya kau ni bukanlah yang jenis caring sangat pun , bukanlah jenis yang suka bermadah-helah pun , bukanlah jenis yang romantik pun , sooooo ... tak payah jadi macam 2 okay . just be yourself . so kau punya gf sure tak kan nak ungkit2 pasal sikap kau waktu dulu dan sekarang . dia akan terima kau seadanya . dan kau pun tak payah nak serabut dengan ayat2 so-childish dari si perempuan okay .

nampak macam simple kan ? tapi sebernanya tak . you have to face it first , then you will know . kenapa aku cakap susah ? kerana ianya berkaitan dengan hati .  

p/s : Aku copy jea entry nie sebab aku tertarik sangat2 :) Hey capital A , ini untuk you :) semua yang dia cakap memang sebijik dengan you punya perangai kan sayangg . you kan selalu cakap yang I nie selalu sangat buat perangai kebudak2kan . hamboii dia . haha . you baca nie ! haha . muahhh sikit :* Kbaii :)

 

" they may forget what you said, but they will never forget how you made them feel " 
- Carl W. Buechner



Thanks you for reading this :)




Older Post . Newer Post


// More Than Words