Nunad's Official Belog
Kaknad kongsi cerita Part1
Thursday, 5 June 2014 0 CuteStalker
ASSALAMUALAIKUM...

Okay malam ni iteww nak share satu benda ni lah. Untuk engajaran semua. Kisah ni aku jumpa di fesbuk. Selamat membaca korang !


‘Terima Kasih’ kerana rosakkan saya.

Saya gadis bertudung labuh
Muka saya putih pucat, bibir saya kelihatan suram 
Saya memakai kaca mata
saya tak memakai make-up
bagi saya cantik itu tidak penting
yang penting kelihatan depan Allah, Tuhan kita

Terima kasih kerana rosakan saya
Saya seorang pendiam, kurang cakap sebab di tuntut dalam agama
Berfikir tentang kebesaran Nya
Waktu waktu lapang saya, saya habiskan baca Al-Quran,
smartphone di tangan bila perlu sahaja
saya suka berkebun dan tanam bunga, saya senyum lihat bunga saya

Terima kasih rosakan saya
Saya jarang tengok cermin,
Sebab bila saya tengok cermin
Mesti ada bisikan kata ‘awak cantik, awak cerah, awak paling cantik’
Saya tak layan sebab saya tau ianya bisikan syaitan
Saya ignore, saya kekal dengan tudung labuh hitam saya

Saya tidak mengambil gmbar saya, saya tidak post gambar saya dalam pesbuk
Atau media social yg lain, saya tidak harap manis depan manusia
Tapi manis depan Allah SWT

Terima kasih rosakan saya
Saya suka menulis post Islamic agar berdakwah di facebook
Saya bermunajat agar tidak terlibat dalam maksiat
Saya senyum di samping Al-Quran dan tasbih di tepi saya
Saya gembira ada kawan sehaluan saya

Terima kasih rosakan saya
Saya duduk di tepi dewan kuliah, terlihat awak memandang saya
Pandangan awak terus ke mata saya
Saya tak selesa, saya beredar dari situ
Saya istighfar kepada Allah

Setiap hari awak memandang saya
Saya berasa malu, awak pandang saya
Saya tarik hand-sock saya, tutup mulut saya
Saya segan bila awak tenung saya ,

Terima kasih rosakan saya
Saya teringat kat awak, tiada lelaki pernah begitu dengan saya
Saya ternanti2 bila lagi awak tenung saya
Kadang kadang saya tersedar semua ini salah
Allah marahkan saya
Tapi pandangan mata awak mendominasi saya

Terima kasih rosakan saya
Biasanya saya menghabiskan masa membaca Al-Quran seperti biasa
Berusrah dan membaca hadis
Menelefon mak saya
Tapi…
Suatu malam,
Ada nombor tidak dikenali whatsapp saya
Saya tengok gambar dia,
Saya tersenyum lebar. 

Awak cakap ‘Asalamulaikum “
Saya jawab ‘ waalaikumsalam”
Awak tanya esok kelas start kul berapa
Saya jawab kul 10...
Awak kata nak berkawan dengan saya
Saya kata insha Allah boleh…
Dan berterusann......................................

Terima kerana rosakan saya
Tiap malam saya tunggu awak whatsapp saya
Saya tunggu
Dan awak memang akan whatsapp saya
Saya gembira awak gembira

Masa kosong saya tidak lagi dengan Al-Quran
Kini smartphone di tangan saya
Tapi.....

Dalam tu ada awak, awak temankan saya
Kita hari hari texting

Saya suka.

Terima kasih kerana rosakan saya
Saya suka awak pandang saya,
Dan awak kata saya senyum manis,
Saya tengok cermin, ermm memang betul la yang awak kata
Saya tengok cermin,
Saya kata dengan diri saya, awak suka muka saya

Terima kasih rosakan saya
Hari tu saya tak pakai tudung labuh hitam
Saya pakai tudung labuh pink
Then awak whatsapp, awak kata saya manis dengan tudung pink tu
Saya senyum, awak kata ‘saya suka awak’
Saya jugaaa..

Terima kasih kerana rosakan saya
Saya tukar dp whatsapp saya, dengan gambar saya
Gambar saya tidak memakai tudung labuh tapi tudung bawal
Awak kata, saya lebih manis
Saya suka bila awak cakap macam tu

Kawan kawan saya tahu pasal kita
Mereka kata saya dah maju
Malah mereka mengalakan saya
Saya tersenyum bila mereka kata awak suka saya
Hehe, saya suka

Terima kasih kerana rosakan saya
Saya terkejut bila kawan saya bagi saya chocolate
Dia kata dari awak, saya gembira
Saya tak sampai hati nak makan
Saya pun bagi awak Big Apple dan awak kata awak suka

Terima kasih rosakan saya
Hari ni saya pergi kuliah
Tidak tudung labuh, saya pakai tudung bawal
Yang awak kata saya lebih mainis
Saya tidak pakai kaca mata
Saya pakai contact lens
Seperti saya harap, awak kata saya lebih manis, saya gembira

Terima kasih rosakan saya
Tiap tiap malam kita sembang
Awak bagitau masalah awak
Saya bagitau masalah saya
Saya ada awak
Awak ada saya

Tetapiiiiii
Tiba tiba awak jarang dah whatsapp saya
Saya tunggu, awak tak wahtsapp
Saya whatsapp, awak tak balas
Saya sedih

Terima kasih rosakan saya
Saya dapat tahu awak ada ‘kawan’ baru untuk whatsapp
Awak tinggalkan saya
Saya rasa macam kena tipu
Tapi macam mana nak marah
Kita just kawan

Saya sedih, setiap masa saya fikirkan awak
Awak tak pandang saya lagi
Awak tak fikirkan saya lagi
Saya kecewa

Saya pandang cermin, saya buka tudung
Saya memakai lipstick merah
Agar awak pandang saya
Saya pergi dewan kuliah berpakaian begitu
Tapi awak tak pandang saya lagi
Awak sibuk dengan si Dia

Terima kasih rosakan
Saya cari orang lain, saya berlipstick merah
Saya cari orang lain
Untuk cemburukan awak, tapi awak tiada respond
Awak tak kisah

Saya tekad
Saya berkepit dengan orang baru saya
Saya senyum dengan lipstick merah saya
Tapi awak tidak kisah, sebenarnya saya taknak dia
Saya nak awak

Saya tekad upload gambar
Saya bercium dengan orang baru saya
Tapi awak tidak kisah
Awak....

Saya menangis.....
Menangis...
Berfikir dua kali, saya .. saya menangis...
Bukan sebab awak, sebab saya dah lain
Saya hilang diri saya yang dulu, saya berdoa agar Allah bagi saya hidayah
Saya..... Allah help me !
Astaghfirullah


p/s Nafsu itu menyerang sesiapa sahaja, kita mesti kawal. Jangan termakan pujukan dunia.







Thanks you for reading this :)




Older Post


// More Than Words